Hastanede skandal: “Doğum kontrolü günah“

Devlet hastanesinde ikna odaları kurularak doğum kontrolünün günah olduğu anlatılıyor.
Ankara'nın en eski kadın sağlığı hastanelerinden Zekai Tahir Burak Kadın Sağlığı, Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde, kürtaj olmak isteyen kadınların 'ikna odaları'na alındığı, doğum kontrol yöntemlerini kullanmak isteyen kadınlara ise uygulamaların günah olduğunun anlatıldığı iddia ediliyor.

Hastaneye müracaat eden ve doğum kontrol hizmetlerinden yararlanmak isteyen kadınların, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın “3 çocuk” hedefinin ardından yaptığı “Şartlar kolaylaştı 5 çocuk bile olur” açıklamaları hatırlatılarak, çeşitli yöntemlerle vazgeçirilmek istendiği belirtiliyor.

Cumhuriyet gazetesinden İklim Öngel'in haberinde, iddialara göre, hastaneye başvuran kadınlara önce “Evli misiniz, bekâr mı” sorusu soruluyor. Eğer kadın bekâr ise bu kez de “Neden spiral taktırıyorsunuz” şeklinde sorgulanıyor. Kadın, doktora yönlendirilmeden hastane çalışanları tarafından “ikna odalarına” alınarak “doğum kontrolü dinen günah” sözleriyle geri gönderiliyor.

CHP Muğla Millitvekili Prof. Dr. Nurettin Demir, Ankara’daki Zekai Tahir Burak Kadın Sağlığı, Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile birlikte, Türkiye’nin pek çok ilinden doğum kontrol yöntemlerine başvurmak isteyen kadınların, hastanelerde hizmete ulaşamadığı yönünde bilgiler aldıklarını söyledi.

İZMİR'DE 'FİİLİ DURUM' YARATILMIŞTI
Geçtiğimiz günlerde İzmir'de kürtaj hizmeti veren tek devlet hastanesi olan Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde de, Medulla sisteminden kürtaj butonunun kaldırılmasıyla hizmet yasadışı bir şekilde uygulanamaz hale getirilmişti.

Aynı gün içinde kürtaj randevusu alan 8 kadın, "kürtaj butonu" kaldırıldığı için, hizmet alamadan geri dönmüş, bu şekilde İzmir'de uygulamayı yapan tek devlet hastanesi de "yetkisiz" hale getirilmişti.

    :

    :

    :

    :

    " Hastanede skandal: “Doğum kontrolü günah“" hakkında Tweetler

    DİĞER SAĞLIK HABERLERİ