Japon bilim adamlarının araştırmasına göre siyah çayın içerisindeki antioksidantlar özellikle ileri yaşlarda oluşan kemik erimesini önüne geçiyor.
Osteoporoz adı verilen ve yaşı ilerlemiş insanlarda görülen kemik erimesi olarak tanımlanan hastalığa karşı siyah çay içmenin faydalı olduğu açıklandı.
KEMİK DOKUSUNA ZARAR VEREN ENZİMİ YOK EDİYOR
Osaka Üniversitesi’nde yapılan ve Keizo Nishikawa tarafından yönetilen araştırmada siyah çaydaki theaflavin-3 adlı antioksidantın kemik dokusuna zarar veren metiltransferas isimli enzimi yok ettiği ve bu şekilde kemiklerin dokusunun güçlü kaldığı tespit edildi.
60 BARDAK ÇAY İÇMEK
Japon bilim insanlarının açıklamasına göre fark edilebilir bir gelişme meydana gelmesi için 60 kilo olan bir yetişkinin kemik dokusunu güçlendirmek için üç gün içerisinde 60 bardak çay içmesi gerekiyor.