'Tereyağı kalbe zararlıdır' görüşünün aslında net bir bilimsel kanıtının olmadığı belirlendi.
80′li yılların başından beri söylenen ‘tereyağı kalbe zararlıdır’ görüşünün aslında net bir bilimsel kanıtı yokmuş.
İNSANLAR KRİTER OLARAK BENİMSEMİŞTİ
İngiliz Daily Mail gazetesinin yayınladığı bir haberde yaklaşık 30 yılı aşkın süredir söylenen ‘Tereyağı kalbe zararlıdır’ görüşlerini yalanlayan ayrıntılara yer verildi. insanlara yıllardır toplam besin alımı içindeki yağ tüketiminin yüzde 30′unu, doymuş yağ tüketiminin de yüzde 10′unu kısıtlamaları söyleniyordu.
Milyonlarca insan da bu tavsiyelere dayanarak yıllardır, tam yağlı süt, peynir gibi ürünlerden uzak dururken, kolesterol düşüren ve yağı azaltılmış besinlerden oluşan bir ürün yelpazesi yaratıldı.
‘EKMEK, PRİNÇ VE SÜT TÜKETİN’
Birçok diyet karbonhidrat alımını azaltarak ya da tamamen keserek kilo verdirmeye çalışıyor. Ancak İngiliz Ulusal Sağlık Servisi patates, ekmek, pirinç ve süt tüketmeyi öneriyor. 1991 yılında İngiltere’de kalorinin yüzde 50′sinin karbonhidratlardan alınması yönünde resmi bir tavsiye verilmişti.
YASAKLANMASI BÜYÜK HATAYMIŞ
Uzmanlar artık dünyada gitgide yayılan obezite hastalığının sebebinin ise bu “yağ yasaklaması” olduğunu öne sürüyor. Çünkü uzmanlara göre yağ yasakları insanların karbonhidratlı yiyeceklere yönelmesine ve beslenme alışkanlıklarını bu yönde değiştirmesine neden oldu.