Aldığınız akaryakıt, patlamalara yangınlara neden olabilir

PETROL Bayileri ve Petrol Ürünleri Tüketicileri Derneği (PETBAYDER) Başkanı Fatma Yarar, kaçak akaryakıt için kesilen cezaların uygulanamadığını belirterek, “Dağıtım şirketi dağdaki çobanın üzerine şirket kaydını yapıyor. Kaçakçılık yapanın elinde 10 tane bayilik ruhsatı oluyor. Kaçak veya marker cezası alınca 700-800 bin lira ceza kesileceği için lisansını iptal ederek bir diğeri ile yoluna devam ediyor. Güneydoğu’da bazı ilçeler adres gösterildiği için vergi dairesi de tahsilat yapamıyor. Tabii ki çoban da adresinde bulunamıyor” dedi.
POMPA İLE OYNANIYOR
Hürriyet'ten Neşe Karanfil'in haberine göre (PETBAYDER) başkanı Fatma Yarar, Maliye Bakanlığı, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK ) ile Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın akaryakıt ile ilgili denetimleri sıkılışatırması gerekiyor.

Otobüs ve kamyon gibi kullanıldıkları araçlara mekanik zararlar vermesinin yanı sıra patlama ve yangınlara sebep olan 10 numara yağın terminallerde satılır hale geldiğine dikkat çeken Yarar, yolculuk yapanların da bindikleri otobüsü sorgulaması gerektiğini dile getirdi.

Yarar tüketicilere, “Bildiğiniz yerden yakıt alın, bilindik marka olmasına dikkat edin, tüketim miktarını ölçün ve tek kriteriniz fiyat olmasın” önerilerinde bulundu. 
LPG’DE DE DEODORANT
Yarar LPG’lerin içerisinde bazı karışımlar kullanıldığını belirterek, “Deodorantlarda kullanılan aerosol gazı var bunlar LPG satışında kullanılıyor. ÖTV farkı olduğu için fiyat ucuza geliyor. Deodorantta kullanılan gaz daha hızlı yandığı için normalde 10 lira yakması gereken bir yerde araç 12 liralık gaz tüketiyor. İmalatçılar tarafından aerosol üretiminde kullanılan Sıvılaştırılmış Petrol Gazı için (LPG) Özel Tüketim Vergisi alınmıyor” dedi.

    :

    :

    :

    :

    "Aldığınız akaryakıt, patlamalara yangınlara neden olabilir" hakkında Tweetler

    DİĞER ÇEVRE HABERLERİ