Danıştay iptal etti ama AKP’li vekil ısrarlı: Yırca’ya termik santral yapılacak

Hükümet, termik santral için Danıştay'ın verdiği iptal kararı sornası Zeytincilik yasasını değiştirmek için kolları sıvadı.
Soma’nın Yırca köyünde termik santral uğruna mahkeme kararını da beklemeden 6 bin 666 zeytin ağacını kökleyen, kesime direnen köylüleri özel güvenlikçilerine dövdürten Kolin Grubu’na AKP Manisa Milletvekili Recai Berber sahip çıktı.

Kolin Grubu'nun ağaç dikme şovuna katılan Berber, Danıştay'ın acele kamulaştırma kararını esastan iptal etmesine karşın, "Bu santral Soma'ya ve aynı yere yapılacak" dedi.

ÇOK ÖNEMLİ KONULAR VARMIŞ GİBİ KIŞKIRTTILAR

Diken'in haberine göre; Soma ilçesi Aşağı Avdan mahallesi Kurtyeri mevkiisinde belediyeye ait 80 dönümlük alanda 150 fidanın dikim töreninde konuşan Recai Berber, Yırca'da 6 bin 666 ağacın kesilmesi için “Muhalefet partisi ve nereden geldikleri belli olmayan güçler sanki burada çok önemli konular varmış gibi vatandaşları kışkırttılar” dedi.

DANIŞTAY İPTAL ETTİ AMA...

Berber, Danıştay'ın Yırca köyü için Bakanlar Kurulu tarafından alınan acele kamulaştırma kararını kamu yararı bulunmadığını belirterek ‘esastan' iptaline karşın termik santralin Soma'da, ‘aynı yerde' yapılacağını savundu.

Üçüncü havalimanı konsorsiyumunda da yer alan Kolin Grubu'nu ‘büyük bir firma' olarak niteleyen Berber, “İnsanımıza, toplumumuza fayda sağlayacak, ülkemizi daha ileri noktalara taşıyacak her türlü yatırımın önündeki engeli kaldıracağız” diye konuştu.

    :

    :

    :

    :

    "Danıştay iptal etti ama AKP’li vekil ısrarlı: Yırca’ya termik santral yapılacak" hakkında Tweetler

    DİĞER ÇEVRE HABERLERİ