Balyoz sanığı İbrahim Fırtına’nın avukatının tazminat talebine ret

Balyoz davası sanıklarından Hava Kuvvetleri eski Komutanı İbrahim Fırtına'nın avukatı aracılığıyla yaptığı tazminat talebini Yargıtay reddetti.
Balyoz Davası sanıklarından Hava Kuvvetleri eski Komutanı İbrahim Fırtına’nın avukatlarından Hasan Fehmi Demir’in, Yargıtay’da Balyoz davasında yapılan duruşma sırasında savunma hakkının kısıtlandığı ve kendisine avukatlık onuruyla bağdaşmayacak şekilde kötü davranıldığı iddiasıyla Devlet aleyhine açtığı tazminat davası Yargıtay Hukuk Genel Kurulun tarafından esastan reddedildi.

"BAŞKAN İTİRAZLARIMIZI DİNLEMEDİ"







Avukat Hasan Fehmi Demir, kamuoyunda Balyoz Davası olarak bilinen davanın Yargıtay 9. Ceza Dairesindeki temyiz incelemesi sırasında 19 Temmuz 2013 te yapılan duruşmasında, Yargıtay girişinde polis barikatını zorlukla aştığını, kapıdaki sanık avukatları listesinde ismi olmadığı için girmekte zorluk çektiğini, bina girişinde yine listede ismi olmadığı için yaka kartı vermediklerini ve içeri almadıklarını, ısrarı üzerine duruşmaya girebildiğini, bu kez Daire Başkanının avukatların isim sırasına göre savunma yapacağını açıkladıklarını, başkanın itirazlarını dinlemediklerini, bunun üzerine duruşmalara girmediğini, avukat olarak rencide olarak, onurunun kırıldığını belirterek devlet aleyhine tazminat davası açılmıştı.

İbrahim Fırtına,duruşmada avukat Hasan Fehmi Demir, dışında 3 avukat tarafından savunulmuştu. Bu dava Yargıtay Hukuk Genel Kurulunda görüldü ve oyçokluğuyla davanın esastan reddine kara verdi.


    :

    :

    :

    :

    "Balyoz sanığı İbrahim Fırtına’nın avukatının tazminat talebine ret" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ