​Zonguldak’taki maden faciasının 5. yılı

Grizu patlamasında hayatını kaybeden 30 madenci, törenle anıldı. Erdoğan ve dönemin Çalışma Bakanı'nın kan donduran açıklamaları ise hafızalardan silinmedi.
Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Karadon Müessese Müdürlüğü maden ocağında, 17 Mayıs 2010′daki grizu patlamasında hayatını kaybeden 30 madenci, Yeni Karadon Servis Kuyusu’nun önünde bugün yapılan törenle anıldı. Duygusal anların yaşandığı törende, akıllara dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan ve AKP hükümetinin Çalışma Bakanı Ömer Dinçer’in yaptığı açıklamalar geldi.

Zonguldak’ın Kilimli ilçesindeki maden ocağının eksi 540 kodunda, taşeron olarak galeri açma işi yürüten firmanın 30 çalışanının yaşamını yitirdiği grizu patlamasının 5. yılında madenciler için anma töreni düzenlendi.

Facianın yıl dönümünün hafta sonuna denk gelmesi nedeniyle bugün yapılan törende konuşan TTK Genel Müdürü Burhan İnan, 2010′da Karadon’da, 2013′te Kozlu’da, 2014′te Ermenek ve Soma’da hayatını kaybeden madencilere Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı dilediğini söyledi.

HAFIZALARDAN SİLİNMEYEN  O AÇIKLAMALARI

AKP hükümetinin Çalışma Bakanı Ömer Dinçer’in, 29 Mayıs 2010 tarihinde yaptığı açıklamada hala hafızalarda.

TTK’ya ait Karadon Maden Ocağı’nda 17 Mayıs’ta meydana gelen grizu faciasında 30 işçi yaşamını yitirmişti. Ölen işçilerden 28′inin cesedine patlamadan 4 gün sonra ulaşılmıştı. 2′sine ise tam 8 ay sonra…

AKP’Lİ ESKİ BAKAN ÖMER DİNÇER: GÜZEL ÖLDÜLER

Başbakan Erdoğan facianın ardından yaptığı açıklamada “Bu mesleğin kaderinde var” demiş, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer’den ise, kan donduracak bir açıklama gelmişti.

Bakan’ın unutulmaması gereken o açıklaması şöyle:

“İlk 19-20 cesedimizde bahsettiğiniz türden herhangi bir şey yoktu. Güzel öldüler. O konuda ben acı çekmediklerini ve fizik olarak da güzel öldüklerini buradan rahatlıkla söyleyebilirim.

“3 GÜNDE ÇIKARIRDIK” DEMİŞTİ AMA…

5 Ağustos 2010′da Şili’deki maden kazasında mahsur kalan 33 işçi 69 gün sonra yeryüzüne çıkarılırken dönemin AKP’li Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer’den ilginç bir çıkış gelmişti.

Bakan Dinçer, 14 Ekim 2010 tarihindeki açıklamasında “3 günde çıkarırdık. Biz çok daha iyiyiz” demişti.

2 MADENCİ ŞEHİDİMİZİN CENASESİNE 8 AY SONRA ULAŞILMIŞTI

Karadon Müessese Müdürlüğü maden ocağında 17 Mayıs 2010′da meydana gelen grizu patlamasında 30 madenci yaşamını yitirmişti. Madencilerden 28′inin cenazeleri ocaktan çıkarılmış, Engin Düzcük ve Dursun Kartal‘ın cenazelerine ise patlamadan 8 ay sonra ulaşılmıştı.

    :

    :

    :

    :

    "​Zonguldak’taki maden faciasının 5. yılı" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete