Bundan sonra ne olacak?

Barış Yarkadaş, seçime ilişkin çarpıcı analizlerde bulundu.
 Barış Yarkadaş, MHP tabanının önemli bir bölümü, İhsanoğlu yerine Erdoğan'ı tercih ettiğini ve CHP tabanının çatı aday'a 'hatır' için oy verdiğini söylerek, umutsuzluğa kapılmaya gerek olmadığını gösteren bir yazı kaleme aldı.

Yarkadaş'ın yazısının devamı ise şu şekilde;

Dün gece kesinleşen Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ortaya çıkan tablo şunu gösterdi: Doğru bir strateji ve doğru bir kampanya; Cumhurbaşkanlığı seçiminin en azından birinci turda bitmesine engel olabilirdi. Ki; RTE birinci turu geçememiş olsaydı, muhalefet ikinci turda şanslı bir hale gelebilirdi. Böylece, Türkiye'nin bugün başka bir gündemi olurdu.

Gelin isterseniz hem CHP ve MHP'nin neden seçimi kazanamadığına, hem de bundan sonrasına bakalım:

Mustafa Sarıgül, ''Çankaya için ortak aday'' tartışmaları sürerken, doğru bir tespit yaptı. Sarıgül, "Ortak aday ortada kalır'' dedi. Bu söz, aslında yaşanacak olan sürecin özetiydi. Ki; öyle de oldu. CHP ve MHP'nin ''ortak aday'' olarak gösterdiği Ekmeleddin İhsanoğlu, ''ortada kaldı.'' Ne CHP, ne de MHP'nin kadroları, İhsanoğlu'nu ''yeterince'' sahiplenmedi. Bunda İhsanoğlu'nun, aralarında aile bireylerinin de olduğu yakın çevresinin büyük etkisi var. İhsanoğlu'nun ailesi ve yakın çevresi, "Biz siyaset üstü bir adayız'' deyip CHP ve MHP'nin kampanya sürecini yürütmesine izin vermedi. ''Ekmek için Ekmeleddin'' gibi saçma ve yanlış bir sloganla kampanya başlatan aynı çevre, İhsanoğlu'na en büyük zararı verdi. Öyle ki; sloganı tasarlayan ve İhsanoğlu'nun yakın çevresiyle çalışan reklamcı Ateş İlyas Başsoy da sloganına sahip çıkmadı. Sloganı kimin önerdiği;  kampanyanın kim tarafından yürütüldüğü açıklanmadı. Böylece, seçmendeki kafa karışıklığı daha da arttı. İhsanoğlu'nu kimin neden önerildiği dahi anlaşılamışken, üstüne bir de bu tür "gizem''ler yaratılması, seçmendeki şüpheyi derinleştirdi. İhsanoğlu'na en büyük darbelerden birini "Ekmek için Ekmeleddin'' sloganına ilişkin süreç vurdu. 

CHP örgütü de sonuçta bu tabandan oluşuyor. İhsanoğlu'nun AKP'ye benzer söylemler içine girmesi, örgütün motivasyonunu daha da düşürdü. İhsanoğlu aslında, AKP tabanından oy alma gayretiyle hareket etti. AKP'lileri yanına çekmeye çalışan İhsanoğlu'nun söylemleri tabanda rahatsızlık yaratmaya başladı. İhsanoğlu, CHP tabanının desteğini alamadığını  görünce, bu kez Atatürkçü kesimin sempati duyacağı söylemler içine girdi. Bu da İhsanoğlu'nu "klasik bir CHP''liye dönüştürdü. İhsanoğlu'nun söylemi CHP'lileştikçe, bu kez MHP tabanı yabancılaşmaya va uzaklaşmaya başladı.

Yazının devamı için tıklayınız...


    :

    :

    :

    :

    "Bundan sonra ne olacak?" hakkında Tweetler

    DİĞER MEDYA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete