Cemaatin gazetesi olan Zaman gazetesinden ayrılan Hüseyin Gülerce, Beyaz TV'deki programda, Hayrettin Karaman'a karşı yapılan eleştirilere sert çıktı.
Hayrettin Karaman'ın Cemaatin tezlerine yıllarca siper olduğunu, destek verdiğini, Cemaat kurumlarının da onun fetvalarından istifade ettiğini anlatan Gülerce, Fethullah Gülen'e yapılan haksızlık ile Hayrettin Karaman'a yapılan haksızlığın aynı olduğunu söyledi.
İşte Gülerce'nin canlı yayında dedikleri;
HOCAEFENDİ'YE SÖYLENENLER YANLIŞ PEKİ YA HAYRETTİN KARAMAN'A SÖYLENENLER
"Senin görevdeki insanların, Genel Yayın Yönetmeni konumundaki insanın, Başbakan'a rezil diyorsa, tutup da Hayrettin Karaman gibi bir insana... Ben burada tekrar bile etmem. Hayrettin Hoca da bir bilim adamı, ona hakaretler yağdırıyorsa... Müminler münafıklardan özür dilemezler diye Bülent Arınç'a yönelik söylemler yer alıyorsa gazete sayfalarında o zaman siz elinizi zayıflatıyorsunuz. Hocaefendi için söylenenler yanlış, kabul edilemez. Peki Hayrettin Hoca için söylenenler doğru mu? Mesela Hayrettin Karaman Hoca da Türkiye'de İmam Hatip camiasının manevi önderi durumunda bir insan. Ona bu gazetede yapılan, hakaretler...
DİNDARLAR ARASI DİYALOGA KENDİNİ SİPER ETTİ
İlk defa konuşuyoruz bir Hayrettin Hoca meselesini. Hayrettin Hoca, eğer, hizmet hareketinin diyalog çalışmalarınıda kendini siper etmeseydi, mütedeyyin kesimde dindarlar arası diyalogda... Dinler arası diyalog deniliyor ama liseler arası müzik yarışmasında da lise binaları yarışmıyor değil mi? Dinler arası diyalog denilince, dinler arası diyalog olmaz zaten, musevilik, hristiyanlık, islam başka, budizm başka... Orada din müntesipleri arasında bir diyalog var. Bunu Türkiye'de mütedeyyin kitle tereddütle karşıladı. Efendimizin zamanında da vardı ama sadece bir camia savununca mütedeyyin kitle tereddüt etti. O tereddütleri dağıtan Hayrettin Karaman Hocadır.
PARTİ MÜFTÜSÜ LAFI ÇOK ZORUMA GİDİYOR
Bütün Abant toplantılarında gelip söz kesen odur. Yıllardan beri Bank Asya'sından tutun da bu Finans Kurumları fetvalarını Hayrettin Karaman Hoca'dan aldılar. Mübarekler, ne oldu da şimdi, sizinle aynı çizgide değil diye Hayrettin Hocamız bir anda parti müftüsü oldu? Çok zoruma gidiyor. Kıymayın alimlere... Bir alime söyleneni eleştiriyorsanız, başka bir alime siz bunu yapmayın.
İSTESELER O YAZILARI KOYMAZLARDI
Bugüne kadar neden söylenen hakaretlere tavır koymadım ben bugüne kadar? Bir taraftan içimden de bir ses diyor ki, Hayrettin Karaman Hoca'ya yapılanlar doğru mu? Hocaefendi'ye yapılanlar yanlış. Bu yanlışı bangır bangır seslendirenler neden Hayrettin Karaman Hoca'ya kendi gazetelerinde hakaret edilmesine izin veriyorlar, bir şey demiyorlar? İsteseler o yazıları koymazlar. Ben o arkadaşlar adına Hayrettin Karaman'ın yüzüne, telefon açtım, yanında durdum... Üzülmeyin hocam, sizden bir şey eksilmez dedim.
BAKIN ALİ BULAÇ NE DİYORDU?
Yanlış çift taraflı olunca siz sesinizi yükseltemiyorsunuz istediğiniz gibi. Tek bir taraf yanlış yapsa, senin yaptığın yanlış dersiniz. Ben Hayrettin Hoca'yı kaç yıldır tanırım. Ailece tanırım. Ali Bulaç'ın sözünü söyleyeyim: 'İslam coğrafyasında bu kıymette fıkıh alimi olup da bu kadar kıymetli bir ikinci insan bulamazsınız' diyor Ali Bulaç.
TAKIM TUTAR GİBİ DAVRANIRSANIZ, DEĞERLERE KIYARIZ
Hayrettin Hoca budur. Ama hiç kimse müdafaa etmiyor şimdi onu. Hayrettin Hoca'ya yapılan yanlıştır diyemiyor. Ben Hocaefendi'ye yapılan yanlıştır diyorum. Aynı zamanda Hayrettin Karaman Hoca'ya yapılan da yanlış. Katmerlisi yapılıyor. Hiç farkı yok. Alimler bizim alimlerimiz. Ama eğer takım taraftarı gibi olursanız. Hiç acımadan değerlerimizi karşılıklı kıyarız. O zaman da ben ne diyeyim şimdi. Karaman Hoca'ya yapılanlara sessiz kalmak ile Hocaefendi'ye yapılan aynı şey.
SEVGİLERİ KARIŞTIRMAYALIM
İnsanal yanlış yapabilir. Alimler de yanlış yapabilir. Burası da önemli. Siz bir insan eleştirilemez denilince bu büyük yanlış olur. Bir de sevgileri karıştırmamak lazım. Biz kimseyi Hz. Peygamber efendimiz gibi sevemeyiz. Onun sevgisi bambaşka bir şeydir. Hz. Ali gibi sevemeyiz. Sahabe efendilerimiz gibi sevemeyiz. Ama alimlerin sahabe efendilerimizi andıran tevazularından, ilimlerinden ötürü onları da çok sevebiliriz. Onların sevgilerinden sahabe efendilerimize, ehlibeyt sevgisine, Peygamberimizin sevgisine, Allahın sevgisine yükselebilirsiniz. Ama bu sevgileri karıştırmamak lazım.