​O vekilden iddialara yanıt

CHP İzmir Milletvekili Zeynep Altıok, Atatürk resmini odasının duvarından indirdiği iddiasına yanıt verdi.
KARŞI GAZETE | ANKARA

"BENİM SOYADIM ALTIOK!"

Zeynep Altıok Akatlı'nın açıklaması şöyle:

"Son günlerde gerek sosyal medyada gerekse yazılı basında, CHP İzmir Milletvekili Zeynep Altıok hakkında, Atatürk resminin indirilmesine ilişkin iddialar yer almıştır.

Son olarak da Aydınlık Gazetesi köşe yazarı Mustafa Mutlu konuyu köşesine taşımıştır. CHP İzmir Milletvekili Zeynep Altıok'un, Mustafa Mutlu’ya ve konuyu gündemine alan herkese yanıtı aşağıda sunulmuştur.

AYDINLIK GAZETESİ KÖŞE YAZARI MUSTAFA MUTLU’YA YANIT

Sayın Mustafa Mutlu

Bugün sizin de köşe yazınızda değindiğiniz üzere günlerdir Atatürk fotoğrafı üzerinden kimi internet gazetelerinde hiçbir dayanağı, kanıtı olmayan dedikodu içerikli tartışmalar yürütülüyor. Ben hiç de “mertçe” olmayan asılsız iftiralara yanıt vermeyi dahi zul addederim.

Ancak siz bu haberi köşenize taşımaya değer bulduğunuz ve öldürülmüş babam üzerinden konu açtığınız için yazılanlara yanıt vermek zorunluluğu doğdu. Konu ile ilgili ilk ve son açıklamam olacak.

Sayın Mutlu; öncelikle çok saygı duyduğunuzu belirttiğiniz “Sivas’ta gericiler tarafından yakılarak öldürülen şair”in adı Metin ALTIOK’tur.

Eğer benim adımı da aynı şekilde ALTINOK olarak yazmamış olsaydınız basit bir tapaj hatası der geçerdim. Ancak sizin de belirttiğiniz gibi “günlerdir” yapılan haberlerin tümü hatalar ve yanlışlarla doludur. Vesilesi ile bu yanlışları da düzeltmiş olalım.

İki Cumhuriyet aydınının kızıyım. Annem edebiyatçı, felsefeci, tiyatrocu Prof. Dr. Füsun Akatlı’dır. Benim adım da Zeynep ALTIOK AKATLI. Ne yazıldığı gibi Ataklı, ne yazdığınız gibi Altınok. Soyadımın üzerinde bu kadar duruşum da şaşırtmasın sizi Altıok soyadı bir tesadüf değildir.

Atatürk ilkelerini temsil eden altı ok ailemin soyadı tercihini belirlemiştir. Öte yandan ilk yapılan haberde ifade edildiği gibi “yetmez ama evetçi” olmadığımı da biraz okuyan, yazan, yazmadan önce araştıran herkes kolaylıkla benim kitaplarımda, dergilerde, gazetelerde hatta sosyal medyada yer alan yazı ve açıklamalarımda bulabilir. Tıpkı Atatürk ilkelerine bağlılığım gibi!

Ben soyadıma layık olmak için geçmişime, kökenime ve duruşuma güvenirim. İftiralar ve dedikodular üzerinden kendimi “savunma” ihtiyacı hiç hissetmedim.

Öldürülmüş bir aydının evladı olarak memleketimizin her yanında çocuklar, insanlar öldürülürken, bir milletvekili olarak dedikodu düzeyinden bir adım öteye geçememiş olan bu tartışmaları da gündemde tutmayı ayıp sayarım. Ben emanet değil milletvekiliyim. Bunca acı, yıkım arasında önceliklerim çok başka.

"O FOTOĞRAFI ELBETTE BEN İNDİRMEDİM!"

Hâlâ anlaşılmamış olabilir. Hayır sayın Mutlu o fotoğrafı elbette ben indirmedim ama şimdi bu açıklamayı da yaptığıma göre bakalım kaç gün daha hangi mesnetsiz ve kanıtsız iddia üzerinden hangi ismi üretip tartışacak Türkiye?

Saygılarımla

Zeynep Altıok Akatlı"

    :

    :

    :

    :

    "​O vekilden iddialara yanıt" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete