Dün akil insan olarak atadığına bugün müsvedde diyor!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Erdoğan'ın akademisyenlere yönelik sözlerine tepki göstererek, “Bu aydınlar daha düne kadar akil insan olarak atadığı aydınlar. İsteği üzerine AKP'ye anayasa taslağı hazırlayan aydınlar.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın akademisyenlere yönelik hakaretlerine değinerek, “Bu aydınlar daha düne kadar akil insan olarak atadığı aydınlar. 

İsteği üzerine AKP'ye anayasa taslağı hazırlayan aydınlar. Bugün söyledikleri için hain, müsvedde durumuna düştüler" dedi.

Tanrıkulu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarına atıfta bulunarak, "Barış için akademisyenler" bildirisine imza koyan aydın, öğretim üyesi ve akademisyenleri kimsenin küçümseyemeyeceğini söyledi. Bilimin barışla gelişebileceğini savunan Tanrıkulu, şunları söyledi:  

"Diktatör özentisi içerisinde olanlar hiçbir şekildeTürkiye'nin en seçkin akademisyenlerini aşağılayamaz küçümseyemez. Kimsede özgür düşüncesinin, bilimin odağı olan akademisyenlerden biat beklememelidir. Sayın Erdoğan, akademisyenleri kendi partisinin mensupları sanıyor herhalde.

Üniversitenin varlık sebebi özgürce düşünceyi geliştirmektir. Bilim barış zamanlarında gelişir. Çatışma zamanlarında gelişmez.

Akademisyenlerin barış talep etmesi kadar doğal bir şey olamaz. Bu akademisyenler barış talep etmişlerdir. 

Türkiye'de silah ve çatışmaya son verilmesini istemişlerdir. Türkiye'de hiçbir dönem barış sözcüğü bu kadar çok kriminal bir durum haline gelmemiştir."


"BUGÜN SÖYLEDİKLERİ İÇİN MÜSVEDDE DURUMUNA DÜŞTÜLER"

YÖK'ün akademisyenlere yönelik girişiminin kabul edilemeyeceğini söyleyen Tanrıkulu, "Mutlaka bunun hesabı bir gün kendilerinden sorulur.

İktidarı kendilerine güvence saymasınlar. Bu aydınlar daha düne kadar akil insan olarak atadığı aydınlar. İsteği üzerine AKP'ye anayasa taslağı hazırlayan aydınlar.

O gün de aynı şeyi söylediler, bugün de aynı sözleri söylediler. Bugün söyledikleri için hain, müsvedde durumuna düştüler" ifadelerini kullandı.

"ERDOĞAN'IN AKLINI BAŞINA TOPLAMASINI BEKLİYORUZ"

"Gerçekten Türkiye'de otoriter yanlısı olan Sayın Erdoğan'ın kendisidir" diyen CHP'li Tanrıkulu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türkiye'nin büyük sorunları var. Her gün ölümlerle yüz yüzeyiz. Bunları gidermenin yolu konuşmaktır, bir araya gelmektir. Onları hain ilan ederek soruşturma açarak Türkiye barışını sağlayamaz.

Burada da Sayın Erdoğan'a bir kez daha aklını başına toplamasını Türkiye'de barış ve demokrasi için adım atmasını bekliyoruz. Bu aydınların yanında olmaya devam edeceğiz. Türkiye'nin bir sorunu hakkında düşüncelerini ifade etmişlerdir."

Kaynak: DHA

    :

    :

    :

    :

    "Dün akil insan olarak atadığına bugün müsvedde diyor!" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete