Geçtiğimiz yıl bu günlerde Challenge Kupası’nda final maçına çıkan Beşiktaş bu yıl küme düşüyor.
Sakatlıklar, maddi sıkıntılar ve yönetimin ilgisizliği sonucunda bu noktaya gelen Beşiktaş’ın kümede kalması adeta mucizelere bağlı.
Geçtiğimiz yıl birçok takımın korkulu rüyası olan ve Challenge Kupası’nda finale kadar çıkan Beşiktaş, bu yıl peş peşe yaşadığı sarsıcı olaylar nedeniyle Türkiye Kadınlar Voleybol 1. Lig’inden düşmenin eşiğine geldi. Sezon boyunca sadece 4 galibiyet alabilen Beşiktaş, 18 mağlubiyetle 12 takımlı ligi 11’nci tamamlayarak düşecek takımın belirleneceği play-out maçlarına çıkmak zorunda kaldı.
PLAY OUT MAÇLARI DÜŞECEK İKİ TAKIMI BELİRLİYOR
Hürriyet’te yer alan habere göre, statü gereği ligin dibindeki 4 takım kümede kalma umutlarını Sakarya’da bugün başlayan play-out maçlarına bıraktı. Bakırköy Belediyesi Yeşilyurt ligde sadece 1 puan alabildiği için küme düşmesi kesinleşip play-out’ta prestij maçlarına çıkarken Çanakkale Belediyesi’de ligdeki puanlarıyla play-out’un en avantajlı takımı olarak gösteriliyordu.
Kümede kalma şansını Beşiktaş maçlarını kazanmaya endeksleyen İlbank ili Beşiktaş dün Sakarya Serdivan Spor Salonu’nda zorlu bir maç oynadılar. Bu maçta gülen taraf İlbank oldu ve Beşiktaş’ı 3-0 mağlup ederek büyük bir coşku yaşadı. Dün oynanan play-out maçlarından sonra Beşiktaş 15.3 puanda kaldı. Üstündeki İlbank ise 24.1 puana sahip. Bugün Bakırköy Belediyesi Yeşilyurt’u 3-0 yenen Çanakkale Belediyesi ise 27.5 puana sahip ve kümede kalmayı kesinleştirdi.
BİR MUCİZE GEREKLİ
Beşiktaş’ın kümede kalabilmesi için play-out’ta geride kalan 5 maçından da en kötü 3-1’lik skorlarla galip ayrılması gerekiyor. Ancak Beşiktaş’ın kümede kalması için bu da yetmiyor. Rakibi İlbank’ın da geride kalan son 3 maçını kaybetmesi gerekiyor. Otoriteler, İlbank’ın en azından ligin en güçsüz takımı olan Bakırköy Belediyesi Yeşilyurt’u iki kez yeneceğini ve 6 puan alarak Beşiktaş’ı bir alt lige iteceğini belirtiyorlar.
BU DURUMA NASIL GELDİ
Geçtiğimiz yıl başarılı bir sezon geçiren Beşiktaş, bu sezon peş peşe gelen sakatlıklar, mali sorunlar, kenar yönetiminin oyuncuları motive edememesi ve yönetimin ilgisizliği yüzünden bu noktaya geldi.
SAKATLIKLAR PEŞ PEŞE GELDİ
Flaş transfer olarak sunulan Sırp orta oyuncusu Vesna Citakoviç daha sezon açılmadan antrenmanda sakatlanıp geri gönderildi. Sezonun henüz başında ise Beşiktaş’ın diğer orta oyuncusu Nilay Konar sakatlandı.
Böylece oyun kurgusu tamamen bozulan siyah beyazlı ekip ardından sakatlanan smaçör Natalia Hanikoğlu’ndan da yoksun kaldı. Sezonun ortasında Sırp pasör çaprazı Sanja Starovic’i takıma uyum sağlayamadığı gerekçesiyle gönderince kadrosu güçsüzleşti.
Yerlerine alınan yabancı oyuncular da etkili olamadı. Tüm bu şanssızlıklara oyuncuların alacaklarının geç ödenmesi de eklenince peş peşe yenilgiler geldi.
En önemli darbelerden biri ise play-out maçları öncesinde parasını alamadığı için Voleybol Federasyonuna başvurarak serbest kalma hakkını elde eden Selime İlyasoğlu Hot’tan geldi.
Tayland’a transfer olan oyuncu da takımdan ayrılınca Beşiktaş kendisi için hayati önem taşıyan son 4 kader maçına umutsuz çıkmak zorunda kaldı.
KENAR YÖNETİMDEKİ İSTİKRARSIZLIK
Sezon başında yola Teknik Direktör Adnan Kıstak’la çıkan Beşiktaş, alınan başarısız sonuçlardan sonra lig sona ermeden Kıstak’ın görevine son verdi. Göreve Kıstak’ın yardımcılığını yapan Erkan Kayacan’ı getiren Beşiktaş yine başarıyı yakalayamadı ve ligin dibine adeta demir atarak bu noktaya kadar geldi.
Kaynak: Hürriyet Gazetesi