Haftasonu kurslarında zorunluluk ve hakaret skandalı

Dershanelerin kapatılmasına çözüm olarak üretilen haftasonu kurslarına zorunluluk getirildi. Malatya Yakınca Anadolu Lisesi'inde skandal yaşandı. Müdür Yardımcısı öğrencilere hakaret etti.

Dershanelerin öğrencileri yarış atına çevirdiğini iddia eden Milli Eğitim Bakanlığı, kapatılacak bu kurumların yerine okullarda takviye kursları açtı. Dershanelerin yerini doldurması için açılan haftasonu kursları öğrenci ve velileri tatmin edemedi. Bu kurslar hakkında hergün yeni şikayetler ve sorunlar medyaya yansıyor.

MALATYA YAKINCA ANADOLU LİSESİ'NDE ZORUNLU KURS SKANDALI

Haftasonu kursları hakkındaki şikayetlere bir yenisi daha eklendi. Malatya Yakınca Anadolu Lisesi'nde öğrencilere dayatılmak istenen zorunlu kurs skandalına veliler isyan etti.

MÜDÜR YARDIMCISI SINIF SINIF DOLAŞIP UYARDI

Yakınca Anadolu Liseli Müdür Yardımcısı Ersoy Kaba, sınıfıları tek tek dolaşarak dershaneye gidenlerin ve gitmeyenlerin isimlerin kayıt altına aldı. Haberdar.com'un haberine göre; dershaneye gitmeyen herkesin zorunlu olarak haftasonu kursuna katılacağı uyarısını yaptı.

KURSLAR TIKLIM TIKLIM DENİLECEK, AMAÇ PRESTİJ

Haftasonu kurslarının getirilmesiyle birlikte çok sayıda öğrencinin kursalara katıldığını gösterip yeni sistemin olumlu reklamı yapılmak isteniyor. Bu sebeple dershaneye gitmeyen bütün öğrencilerin kurslara katılımını zorunlu tutup sayıyının şişirilmesi hedefleniyor. Böylelikle, haftasonu kursları tıklım tıklım algısı oluşturulmak isteniyor. Malatya Yakınca Anadolu Lisesi'ne sadece kendi öğrencilerinden değil çevre okullardan da öğrenciler yönlendiriliyor.

ÖĞRENCİLER İSTEKSİZ

Öğrenciler haftasonu kurslarına çok rağbet etmiyorlar. Yakınca Anadolu Lisesi'nde de bu kursların da zorunlu olması öğrencilerin canını bir hayli sıkmış durumda.

İSTEKSİZ ÖĞRENCİLERE AĞIR HAKARET

"Biz burda kerhane mi işletiyoruz..."

Öğrencilerin isteksiz olduğunu gören Müdür Yardımcısı Ersoy Kaba, iddiaya göre, öğrencilere ağır hakaretler etti. Kaba, öğrencilere karşı "Biz burada kerhane mi işletiyoruz, burası birleşme yeri değil" ifadelerini kullandı. Bu hakaretler velilerin kulağına da gidince öğrenci velileri isyan etti.

 

OKUL MÜDÜRÜ: BUNLARIN HEPSİ YALAN, VELİLER YALAN SÖYLÜYOR

Konuyla ilgili iddiaları sormak için Malatya Yakınca Anadolu Lisesi'nin müdürü Nazmi Kalkan'ı aradık. Nazmi Kalkan bu iddaların hepsinin yalan olduğunu ifade edip "Veliler yalan söylüyor" dedi.

 

MÜDÜR YARDIMCISI: EVET ÖĞRENCİLERİN İSİMLERİNİ ALDIM AMA...

Müdür Yardımcısı Ersoy Kaba da, iddiaların bir kısmını kabul ettiğini bir kısmını kabul etmediğini söyledi. Kaba "Evet sınıfları tek tek gezdim, dershaneye gidenlerin de gitmeyenlerin de isimlerini aldım. Ancak bu işlemi, kursa kimlerin geleceğini belirlemek için yaptım. Haftasonu kurslarımıza çevre okullardan da öğrenciler geliyor ama bunda zaten kanunen bir sıkıntı yok."

ÖĞRETMENİ DE OKULU DA MEB SEÇİYOR

Tartışmalı haftaonu kursları MEB’in belirleyeceği okul ve halk eğitim merkezlerinde hafta içi ve hafta sonu ücretsiz olarak veriliyor. Öğretmenler ise Milli Eğitim müdürlüklerinde kurulan komisyonlar tarafından seçiliyor.





    :

    :

    :

    :

    "Haftasonu kurslarında zorunluluk ve hakaret skandalı" hakkında Tweetler

    DİĞER EĞİTİM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete