HDP’li vekiller TBMM Anayasa Komisyonu’nu terk etti

Dokunulmazlıklarla ilgili Anayasa değişikliği teklifinin Meclis Anayasa görüşmelerinde yine kavga çıktı. Akşam saat 22.30 sıralarında ise HDP Milletvekilleri, dokunulmazlık teklifinin görüşüldüğü Meclis Anayasa Komisyonu'nu terk etti.
HDP’nin Anayasa Uzlaşma Komisyonu üyesi olan HDP İstanbul Milletvekili Garo Paylan ile  AKP İstanbul Milletvekili Mehmet Metiner arasında başlayan tartışma yumruklaşmaya kadar gitti.

Komisyon Başkanı Mustafa Şentop, oturuma ara verdi.  18.30’da vekiller tekrar bir araya geldi. Yapılan oylamada CHP ve HDP’li vekiller toplantının devam etmemesini istedi, AKP’li vekiller ise toplantının devam etmesi için oy verdi. Yapılan oylama sonucu toplantıya devam edildi. Komisyonda 3 kişi, masaların üzerine çıkıp, gruptaki diğer üyelere tekmelerle saldırdı.

Kadın vekiller de olmak üzere, kavga sırasında ellerinde su şişelerinde suyu birbirlerinin üzerine çok hiddetli şekilde fırlattı. Bu sırada ağza alınmayacak küfürlerin edildiği de duyuldu. Akşam saat 22.30 sıralarında ise HDP Milletvekilleri, dokunulmazlık teklifinin görüşüldüğü Meclis Anayasa Komisyonu’nu terk etti. HDP’li Mithat Sancar, “Bu tiyatronun figüranı olmayacağız sizi vicdanınızla baş başa bırakıyoruz” dedi.

Kaynak: DHA

    :

    :

    :

    :

    "HDP’li vekiller TBMM Anayasa Komisyonu’nu terk etti" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete