Deprem Konutları da Yandaş Vakfa...

Skandal iddia... Kurucularının arasında Özal, Erdoğan, Topbaş ailesi, Başbakan Davutoğlu, adı yolsuzluk operasyonuna karışan iş adamlarının da bulunduğu vakfa bağlı cemiyete, depremzedelerin hakkı olan konutları vermişler!
Burcu ORAL EVREN |  KARŞI GAZETE ÖZEL

Kurucuları arasında Recep Tayyip Erdoğan, Bilal Erdoğan, Abdullah Tivnikli, Korkut Özal, Ahmet Davutoğlu, Ahmet Yahya Kiğılı, Hüseyin Avni Mutlu, Kadir Topbaş, Kemal Unakıtan, Numan Kurtulmuş gibi isimlerin yer aldığı İlim Yayma Vakfının, Cemiyeti'ne, Kocaeli'deki deprem konutlarının usulsüz verildiği önü sürüldü.

Karşı Gazete'nin ulaştığı bilgilere göre, Kocaeli Belediyesi, 1999 Marmara depremi sonrasında TOKİ’nin depremzedeler için yaptığı konutlardan, kamulaştırma ile kendisine verilen 240 daireden bir bölümünü, usulsüz olarak kiraladı.

İKİ AY ÖNCE ALIP, PLANA AYKIRI HAREKET ETMİŞLER

Söz konusu dairelerin planında "yurt olarak kullanılamaz" ifadesinin yer aldığı, ancak iki ay önce binaları belediyeden kiralayan cemiyetin, ”biz buraları  vakıf binası olarak kullanılacağız" demesine rağmen öğrencilere yurt olarak tahsis ettiği öne sürülüyor.

TOKİ PROTOKOLÜ HİÇE SAYILMIŞ!

Yaklaşık 40 dairenin, İlim Yayma Vakfı'na bağlı cemiyete,  kamulaştırma protokolüne aykırı olarak verildiği iddiası şimdi Meclis gündeminde.  MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, soru önergesi ile bu iddialara yanıt istedi.

Önergesinde 09.02.2005 tarihinde  TOKİ ile Büyükşehir Belediyesi arasında imzalanan protokole vurgu yapan MHP'li Türkkan, "Protokolün 5. Maddesi gereği deprem konutlarının konut ihtiyaçlarının karşılanması ve yapılması zorunlu olan kamulaştırma işlemlerinin haricinde kullanılması, başka kişi veya kuruluşa tahsis edilmesi yasaktır" hatırlatması yaptı.

İçişleri Bakanı Efkan Ala’ya şu soruları yöneltti:


-Bakanlığınızdan önce Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne TOKİ tarafından devredilen deprem konutları ile ilgili bilginiz var mıdır?

-Bu konutlarla ilgili bürokratlarınızdan bilgi aldınız mı?

-09.02.2005 tarihinde TOKİ ile Büyükşehir Belediyesi arasında imzalanan protokolden haberdar mısınız?

-İlgili protokolün 5. Maddesi gereğince deprem konutlarının konut ihtiyaçlarının karşılanması ve yapılması zorunlu olan kamulaştırma işlemlerinin haricinde kullanılması, başka kişi veya kuruluşa tahsis edilmesi yasaktır. Buna rağmen Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin kendisine devredilen edilen konutlardan 40 tanesini yurt olarak kullanılması için ihaleyle İlim Yayma Cemiyeti’ne kiraladığı doğru mudur?

-Protokolün hiçe sayılması ile ilgili bir yaptırımınız olacak mıdır?

-Başka AKP’li Belediyelerde de benzer durumlar yaşanmakta mıdır?


 Burcu Oral Evren | KARSIGAZETE.COM




    :

    :

    :

    :

    "Deprem Konutları da Yandaş Vakfa..." hakkında Tweetler

    DİĞER ÖZEL HABER HABERLERİ