Okmeydanı'nda hangi devlet var?

PKK, IŞİD ile mücadeleden sonra şimdi de uyuşturucu ile mücadeleye geçti. Örgütün İstanbul'daki gücü, iktidarın otoritesinin sorgulanmasına yol açıyor.
RÖPORTAJ | KARŞI GAZETE

PKK'nın gençlik örgütü YDG-H'nin dün gece İstanbul Okmeydanı ve Sarıgazi'de  yine sokaklara çıktığı, uyuşturucu ile mücadele sloganları attığı basına yansıdı. Hatta haberlere göre  örgüt, daha önce de bir kez daha yaptığı gibi yine IŞİD operasyonu  gerçekleştirdi. İddiaya göre, IŞİD'e yardım ettiği öne sürülen bir kişi de vuruldu. Peki İstanbul'un göbeğinde asayişi sağladığını öne süren PKK, ne yapmaya çalışıyor. Neden Hükümetten ses çıkmıyor?

Karşı Gazete, muhalefet milletvekilleri ile konuştu. 

SERİNDAĞ: "HÜKÜMET, ÜLKEYİ YÖNETME YETENEĞİNİ KAYBETTİ"

Ali Serindağ - CHP Gaziantep Milletvekili

"Bu yaşananlar, Hükümetin Türkiye'yi yönetme yeteneğini kaybettiğini gösterir. Hükümet, can ve mal güvenliğini sağlamalı, asayişi temin etmelidir.  Herkes kendisi asayişi temin etmeye çalışır ve ona göre silahlanırsa bu Türkiye'yi  kaosa götürür. Hükümet ve güvenlik güçleri bir an önce ciddi bir devletin yapması gerekeni yapmalı ve ülkede huzur, asayiş ve güvenliği sağlamamalıdır.

"UYUŞTURUCU İLE MÜCADELE İŞİ DEVLETİN..."

Hükümet, yasadışı hareketlere göz yummamalı, yasadışı  hareketlere  prim vermemeli. Güvenlik güçlerini, silahsız ve saldırısız protesto yürüyüşü ya da gösterisi yapan halkın üzerine göndermek yerine ülkede silahla, şayet varsa, gösteri yapan insanlara engel olmalıdır. Kısaca Hükümet, muhalifleri ezmek yerine güvenlik güçlerini ülke güvenliği konusunda kullanmalıdır. Uyuşturucu ve IŞİD'e mücadele işi devletin görevidir.

PKK'nın amacını zaten herkes biliyor.  Hükümet, derhal yapması gerekeni yapmalı. Asıl olan Hükümetin bu yasadışı davranışlara prim vermemesi, ülkeyi huzurlu ve güvenli bir ortama taşımasıdır"

YENİÇERİ: ”AKP, İKTİDARINI PKK'YA DEVRETTİ"


Özcan Yeniçeri-MHP Ankara Milletvekili

"Türkiye Cumhuriyeti'nin Güneydoğu'daki otoritesi 'demokratik açılım' çerçevesinde büyük ölçüde PKK'ya fiilen devredilmiştir. PKK bölgede devlete 'karakol yapamazsın, yol yapamazsın, baraj yapamazsın' diyerek Devlet'in egemenlik hakkını sınırlandırmaktadır. Bu arada YDG-H yol kesmekte, kimlik sormakta, dağlara çocuk kaldırmaktadır. PKK'nın gençlik örgütlenmesi Türk Polis Teşkilatı'na paralel bir biçimde örgütlenmiş, kendisini başka bir devletin asayiş birliği olarak takdim etmektedir. AKP iktidarı devletin egemenlik hakkının PKK'ya devredilmesinden rahatsızlık duymamaktadır.

"ASAYİŞİ KİM KONTROL EDİYORSA, DEVLET ODUR!"

İktidar, gaflet ve delalette sınır tanımamakta, açılım zarar görür diye devlet görevlerini üstlenen bu örgüte müdahale etmemektedir. Okmeydanı'nda yaşanan olay, de facto yani fiili olarak 'devlet fonksiyonlarını üstlenmek' anlamına gelmektedir. Eğer Okmeydanı'ndaki uyuşturucu ya da IŞİD unsurlarına müdaheleyi YDG-H gerçekleştiriyorsa orada Türkiye Cumhuriyeti Devleti yok demektir. Bir yerde asayişi kim kontrol ediyorsa, bir yerde otorite kimdeyse, devlet de odur. AKP siyasi rant uğruna ülkenin egemenliğinin  hırpalanması ve örselenmesine ses çıkarmamaktadır. Gerçeks ehdit PKK değil iktidarın bizzat kendisidir".

Burcu Oral Evren | karsigazete.com




    :

    :

    :

    :

    "Okmeydanı'nda hangi devlet var?" hakkında Tweetler

    DİĞER ÖZEL HABER HABERLERİ