Peki CHP'li muhaliflerin genel başkan adayı kim?

Kılıçdaroğlu'na istifa çağrısı yapan CHP'li muhaliflerden Süheyl Batum, Karşı Gazete'ye konuştu.
ÖZEL | KARŞI GAZETE

6 CHP milletvekili birlikte açıklama yaptı, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu istifaya ve kurultayı toplamaya çağrıldı. Emine Ülker Tarhan, Nur Serter, Dilek Akagün Yılmaz, Birgül Ayman Güler ve Nur Serter ile birlikte açıklama yapan Süheyl Batum, bu çağrıyı neden yaptıklarını ve ne beklediklerini KARŞI GAZETE'ye anlattı.

BATUM: "BİZ BİR ATEŞİ YAKTIK!"

"Biz bir ateş yaktık" diyen Batum, şöyle konuştu: "Bir isteği dile getirdik. Bundan sonra toplumsal desteğin de gelmesini bekliyoruz. Muharrem İnce'nin açıklaması da önemliydi. Eğer toplumun geniş kesimlerinden, CHP tabanından hatta CHP'de görev yapmış eski siyasilerden de destek gelmesi halinde, Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun seçimli  bir kurultaya gidebileceğini düşünüyoruz."

"PARTİ İÇİNDE BİR İDEOLOJİ SAVAŞI VERİLMELİ"

Batum, risk aldıklarını ancak destek alacaklarına inandıklarını da söyledi. "Bir bakıma yönetimin şimşeklerini üzerimize çekme riskine karşı, bu adımı attık" diyen Süheyl Batum, parti içinde bir ideoloji savaşı verecek isimlerin ve delegelerin  desteği ile seçimli bir kurultay kararının çıkacağını düşündüklerini ifade etti. 

"CHP SEÇMENİ ÇOK ÖNEMLİ VE ÖZELDİR"

Süheyl Batum, CHP seçmeninin tehlikenin farkında olan özel bir kesim olduğuna da işaret etti. "CHP seçmeni  önemli bir kitle. Yıllarca iktidar olamamış, olduğu zaman ise iktidarın nimetlerinden yararlanmamış bir kitle ama yine de partiye yıllardır oy veriyor. Artık şimdi işin bir 'varlık / yokluk' mücadelesine gittiğini gören CHP seçmeni ve delegesi, kurultaya gitmeyi istemeli" diye konuştu. 

MUHALİFLERİN GENEL BAŞKAN ADAYI KİM?

"Kurultay bize ne olacağını söylemeli. Tamam ya da devam demeli" sözleriyle Kurultay ihtiyacının altını çizen Batum, Kılıçdaroğlu'na karşı aday olabilecek kişinin özelliklerini de şöyle tanımladı. 

"CHP'de proje olmayan, bir kesime yakın olmaya çalışmayan tüm partililer, genel başkan olabilir. Biz bir yol ayrımına geldik, huzursuz ve rahatsızız. Sürekli 'şimdi zamanı mı!' deniliyor. Evet zamanı... Niye biz de AKP'nin arkasından Eylül, Ekim'de kurultaya gitmeyelim?" (EDK)

    :

    :

    :

    :

    "Peki CHP'li muhaliflerin genel başkan adayı kim?" hakkında Tweetler

    DİĞER ÖZEL HABER HABERLERİ