Erdoğan’dan HDP’ye ‘Geçmiş olsun’ yok

HDP'nin AKP’nin tek başına iktidarına son verecek parti konumuna gelmesinin ardından hedef alınan HDP, bugün de Erdoğan’dan payına düşeni aldı.
7 Haziran’daki seçimlerde yüzde 10’luk barajı geçmesi halinde AKP’nin tek başına iktidarına son verecek parti konumuna gelmesinin ardından hedef alınan HDP, bugün de Erdoğan’dan payına düşeni aldı.

Samsun’daki toplu açılış töreninde HDP’ye yönelik iki bombalı saldırıdan bahsetmeyen Erdoğan, HDP’yi ‘ülkenin istikbaline kastedenler‘ olarak niteledi. HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın sözlerini çarpıtarak aktarmayı sürdüren Erdoğan, “Şimdi de inanç değerlerine saldırıyorlar. HDP ne diyor? Evet, maalesef ‘Taksim kabemizdir’ diyor. Bunlara gereken dersi vermek lazım” dedi.

Demirtaş, söz konusu sözlerini 1 Mayıs işçi bayramı öncesinde söylemiş ve “Birebir örnekmiş gibi algılanmasın ama yani Müslümanlar Kabe’ye hacı olmak için giderler. Bir Müslümana hacı olmak için ‘Kabe yerine başka yer başka bir yere git’ denmesi ne kadar abes ise işçilere ‘Taksim’e gitme’ demek o kadar abestir” ifadelerini kullanmıştı.

HDP’nin Diyarbakırdaki müftü adayı da hedefte

HDP’nin milletvekili adayı Diyarbakır müftüsü Nimetullah Erdoğmuş’u da hedef alan Erdoğan, “Nitekim işte Diyarbakır’da bir tane sözde müftü ne dedi? (Eğer benim partimin dini zerdüştlük olsa ben yine oradan aday olurdum’ dedi. Bu sözde müftü. Şu hale bak ya. Seçimde proje diye bula bula Diyanet’i kapatmayı bulmuşlar” diye konuştu.

    :

    :

    :

    :

    "Erdoğan’dan HDP’ye ‘Geçmiş olsun’ yok" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete