Savcı Çimen'in pasaportuna el konuldu

Yurtdışına çıkmak isteyen savcının pasaportuna el konuldu.
HSYK tarafından açığa alınan ve hakkında yurt dışına çıkış yasağı konulan savcı Adnan Çimen'in Almanya'nın Hamburg şehrine gitmek için Atatürk Havalimanı'ndan çıkışına izin verilmedi. Çimen'in pasaportuna el konuldu.

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu tarafından tedbiren görevden uzaklaştırılan ve Barırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talebi üzerine "Selam ve Tevhid'de kumpas" soruşturması kapsamında, "Siyasi ve askeri casusluk", "silahlı terör örgütü kurma ve üye olma", "Türkiye Cumhuriyet hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüs" suçlarından hakkında yurt dışına çıkış yasağı konulan 54 savcı ve hakim arasında bulunan Adnan Çimen'in, hakkında yasağın konulduğu 3 Kasım 2015 tarihinde Almanya'nın Hamburg kentine gitmek için Atatürk Havalimanı'a gittiği öğrenildi.

Pasaport kontrolünde Çimen'e Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından aynı gün yurt dışına çıkış yasağı konulduğu, Çimen'in ise kendisine bu konuda herhangi bir tebligat yapılmadığını söylediği öğrenildi.

PASAPORTUNA EL KONULDU

Bunun üzerine görevlilerin Çimen'e hakkında çıkartılan yurt dışına çıkış yasağının tebliğ edildiği, pasaportuna el konulduğu ve Çimen'in yurt dışına çıkamadığı kaydedildi.

54 KİŞİNİN PASAPORTU İŞLEVSİZ HALE GETİRİLDİ

Diğer yandan Emniyet Genel Müdürlüğünce hakkında yurt dışına çıkış yasağı konulan 53 kişinin de pasaportu işlevsiz hale getirildi.

Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi, 3 Kasım 2015 günü aralarında Cihan Kansız, Mehmet Berk, Adnan Çimen, Celal Kara, Muammer Akkaş, Hikmet Usta, Mehmet Ekinci, Metin Özçelik, Mustafa Başer, Sedat Sami Haşıloğlu, Menekşe Uyar ve Süleyman Karaçöl'ün de olduğu 54 hakim ve savcının yurt dışına çıkışına yasak koymuştu.

ESKİ ÖZEL YETKİLİ SAVCI

17-25 Aralık soruşturması sonrası, görev yaptığı İstanbul Adliyesi’nden Büyükçekmece Adliyesi’ne gönderilen Savcı Adnan Çimen, kapanan Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'nde özel yetkili savcı olarak görev yapıyordu. Savcı Çimen, Selam-Tevhid örgütü soruşturması, KCK soruşturmaları gibi bir dizi soruşturmanın savcılığını yaptı. Savcı Adnan Çimen 7 Şubat 2012'de yaşanan MİT soruşturması krizi sonrasında özel yetkileri alınarak memur suçlarına savcı olmuştu.

Kaynak: DHA

    :

    :

    :

    :

    "Savcı Çimen'in pasaportuna el konuldu" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete