Kızılay'da Gezi Direnişçilerini ezen sürücü, nerede?

Gezi Direnişleri sırasında vatandaşların arasına arabayla dalan sürücüyü kim koruyor?
Burcu ORAL EVREN | KARŞI GAZETE ÖZEL

Gezi Direnişlerine katılan vatandaşların çoğu tutuklu yargılandı, haklarında hemen davalar açıldı, çoğunun cezası bile kesinleşti. Ancak direnişcilere zarar vermek için, bile bile aracını insanların üzerine sürdüğü iddia edilen şahsın davası, sakız gibi uzatılıyor. 

TUTUKLU YARGILANMADI

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın, Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek'in soru önergesine verdiği yanıt şaşırttı. Gezi Direnişleri sırasında Kızılay'da insanların içine aracı ile dalan sürücünün dosyasının mahkeme mahkeme gezdiği anlaşıldı. 

DOSYA MAHKEMELERİ GEZİYOR

Gözaltına alınan şüphelinin tutuklamaya sevk edildiğini ancak mahkemece bu talebin reddedildiğini belirten Bozdağ, daha sonra olası kastla yaralama suçundan Ankara 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde kamu davası açıldığı ifade etti.

Ancak, mahkemenin sanığın eyleminin olası kasıtla adam öldürmeye teşebbüs suçunu oluşturabileceği gerekçesiyle görevsizlik kararı verdiği ve dosyanın bu kez de Ankara Nöbetçi Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildiği ortaya çıktı. 

”AKP KORUYOR"

Süreci değerlendiren CHP'nin hukukçu milletvekillerinden Turgut Dibek, "Kızılay Güvenpark'a aracı ile dalarak, insanların ağır yaralanmasına sebep olan sürücü de AKP tarafından korunuyor" dedi. Dibek, "İnsanlarımıza zarar veren her ne varsa AKP tarafından koruma altında" yorumu yaptı. 

3 KİŞİYİ YARALAMIŞTI

Söz konusu şahıs, Gezi Parkı Direnişleri  sırasında Kızılay’daki kalabalığın üzerine sürdüğü araçla, 1’i ağır, 3 kişinin yaralanmasına neden olmuştu. ​Olayda ağır yaralanan İsmail Aydoğdu 12 gün boyunca yoğun bakımda kalarak iki kere beyin ameliyatı geçirmiş, sağ bileğine ise platin takılmıştı. 


Burcu Oral Evren | KARSIGAZETE.COM

    :

    :

    :

    :

    "Kızılay'da Gezi Direnişçilerini ezen sürücü, nerede?" hakkında Tweetler

    DİĞER ÖZEL HABER HABERLERİ