Vatandaşa %55, Yandaşa Gelince %31...

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan'ın gizli ortağı olduğu öne sürülen Ankara'daki Next Level projesinde, firmaya nasıl para kazandırıldı? Aslında yüzde 55 kamu payı ile verilmesi gereken ihale, yüzde 31 ile kime, nasıl peşkeş çekilmiş? İşte belgeleri...
Bucu ORAL EVREN | KARŞI GAZETE ÖZEL


Twitter fenomeni Fuat Avni'nin yolsuzluk yapıldığını yazdığı ve firma ortakları içinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'ın da olduğunu öne sürdüğü Next Level projesinde, inşaatı yapan Pasifik İnşaat'a fazla pay verilerek, haksız kazanç sağlandığı öne sürülüyor...

İŞTE BELGESİ...

CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu'nun ortaya koyduğu belgeler,  vatandaşa yüzde 55 olarak uygulanan kat karşılığı payının, Pasifik Gayrimenkul Anonim Şirketi'ne yüzde 31 ile verildiğini ortaya koyuyor. 



Belgelerde de görüldüğü üzere, şirket projeden  yüzde 69 pay alırken, kamuyu temsil eden TOKİ'ye yüzde 31 kalıyor... Oysa o bölgede arazinin sahibi olan sıradan bir vatandaş, müteahhitte verdiği projenin yüzde 55`ini alabiliyor. Yani bu durumda, emsallerine uygun bir imar işlemi yapılmış olsaydı arazi  sahibi olan TOKİ'ye en az  55 pay verilmesi gerekiyordu. 

KİM BU PASİFİK?

Eşi, AKP MKYK üyesi olan Fatih Erdoğan, şirketin sahibi. Cumhurbaşkanı gibi Rizeli olan Fatih Erdoğan, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin büyük gıda ihalelerini almasıyla da dikkat çekiyor. 

GÖKÇEK'İN İHALELERİNDEN KAZANMIŞ!

Şirketin girdiği ihalelerde, en büyük kalem işlerin, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden alınması dikkat çekiyor. 



Burcu Oral Evren | KARSIGAZETE.COM

    :

    :

    :

    :

    "Vatandaşa %55, Yandaşa Gelince %31..." hakkında Tweetler

    DİĞER ÖZEL HABER HABERLERİ