Yeni yolsuzluk soruşturmasının detayları ortaya çıktı

Aralarında Yargıtay ve Danıştay üyeleri, İş adamları, Milletvekilleri ile üst düzey bürokratların adının geçtiği iddia edilen yeni bir yolsuzluk soruşturmasını 8 Ağustos 2014’de yayınlamıştık. İşte o yolsuzluk soruşturmasına yönelik yeni detaylar...
Emre ERCİŞ | KARŞI GAZETE ÖZEL


Karşı Gazete'nin ulaştığı Beykoz Acarkent Sitesi, Acaristanbul ve Doğa Koleji hakkında hazırlanan soruşturma dosyasında çok çarpıcı iddialar mevcut.

ACARİSTANBUL DOSYASI PİNPON TOPUNA DÖNDÜ

İşadamı İsmet Acar’ın sahibi olduğu Acarİstanbul, ilk olarak 2003 tarihinde gündeme geldi.

2007’de Danıştay, Acarİstanbul’a ait yapı ruhsatını iptal etmiş, Beykoz Belediyesi Encümeni ise bu iptal kararının ardından yıkım kararı almıştı.

Ancak İsmet Acar, bu yıkım kararını adli mercilere taşıdı. İstanbul 4. İdare Mahkemesi Danıştay’ın vermiş olduğu kararın aksine yapı ruhsatının geçerli olduğuna ve yıkım kararının durdurulmasına yönelik karar verdi.

Danıştay ise mahkemenin vermiş olduğu bu kararı bozarak tekrar geri yolladı. İstanbul 4. İdare Mahkemesi kararında ısrar etti ve dosyayı yeniden Danıştay’a gönderdi. Bu gel-gitlerin ardından Danıştay son kararı vermek üzere dosyayı incelemeye aldı.

İSMET ACAR “İYİMAYA”LAMA DERDİNDE

Adeta pinpon topuna dönen ve son olarak Danıştay tarafından incelemeye alınan dosya için İsmet Acar, çözüm yolları aramak için kolları sıvadı.

Konuyla ilgili 01.10.2012’de başlatılan teknik takip çalışmaları neticesinde; Acar’ın projelerinde yaşadığı adli ve idari sorunları illegal yollar ile çözmek üzere alternatif kanal geliştirdiği iddia edildi.

Savcılık talimatıyla 28 kişi hakkında yapılan teknik takip sonucunda Acar’ın alternatif çözüm olarak AKP Ankara Milletvekili ve aynı zamanda TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet İyimaya, Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürü Osman İyimaya, Ahmet İyimaya’nın damadı ve Ankara 2 nolu Tabiat Varlıklarını Koruma bölge komisyonu başkanı Hasan Kayaaslan ile Selahaddin Baysal’ı çözüm olarak devreye soktuğu iddia edildi.  

DANIŞTAY BAŞKANI’NA RÜŞVET

Polisin yapmış olduğu soruşturma kapsamında, Acarİstanbul sitesinin ruhsatının iptali ve sitenin yıkılması ile ilgili temyiz aşamasında Danıştay 14. Dairede devam eden yargı sürecinin illegal yollarla etki altına alınmaya çalışıldığı iddia edildi.

Konuyla ilgili olarak Ahmet İyimaya ve Hakan Kayaaslan’ın Danıştay 14. Daire Başkanı Levent Artuk ile İsmet Acar adına irtibat kurdukları belirlendi.

Acar’ın şöförü Metin Süer aracılığıyla 12.11.2012’de  Kayaaslan’a kapalı bir zarf içinde 700 Bin Lira teslim ettiği, fiziki ve teknik takip sırasında tespit edilen bu paranın 19.11.2012’de Ahmet İyimaya tarafından Kayaaslan’dan teslim alınarak aynı gün saat 16.00 sıralarında Danıştay binasında Levent Artuk’a yapılan ziyaret esnasında teslim edildiği öne sürüldü.

Bu ziyaretten sonraki günlerde de Ahmet İyimaya ile Hakan Kayaaslan’ın Levent Artuk ile sürekli irtibat halinde olduklarını tespit eden polis, İsmet Acar’ın 02.01.2013’de İstanbul’a gelen Kayaaslan’a, Danıştay 14. Daire Başkanı Artuk’un eşine verilmek üzere bir takı seti verdiğinide tespit etti.

Mahkeme kararı ile yapılan fiziki takip neticesinde Ahmet Kayaaslan ile Ahmet İyimaya’nın bahse konu takıları verebilmek için Levent Artuk’u 12.01.2013’de İyimaya’nın evine yemeğe davet ettikleri ve Artuk’un bu davete eşiyle birlikte geldiği, takıların bu davette teslim edildiği ve bu teslimatın fiziki takip görüntüleri elde edilerek dosyaya eklendiği iddia edildi.  

(Haberin devamı YARIN Karşı Gazete'de)

Emre ERCİŞ | KARSIGAZETE.COM


    :

    :

    :

    :

    "Yeni yolsuzluk soruşturmasının detayları ortaya çıktı" hakkında Tweetler

    DİĞER ÖZEL HABER HABERLERİ