Özgecan davasında: İndirimsiz ağırlaştırılmış müebbet istendi

Tarsus’ta vahşice öldürülüp cansız bedeninin yakılmasıyla Türkiye’de kadın cinayetlerine karşı tepkinin simgesi haline gelen Özgecan Aslan davasında katil zanlılarının yargılanmasına devam ediliyor.
Bugün Tarsus 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde ikinci duruşması görülen davada, savcılık sanıklar hakkında indirim uygulanmadan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istedi.

GÖRÜNTÜLÜ BAĞLANTI YÖNTEMİ İLE KATILDI

Duruşmaya, Aslan’ın üç katil zanlısı Suphi Altındöken, babası Necmettin Altındöken ve Fatih Gökçe bulundukları cezaevlerinden SEGBİS görüntülü bağlantı yöntemiyle katıldı.

Suphi Altındöken ve Fatih Gökçe’nin ‘nitelikli cinsel saldırı’ suçundan da yargılandığı davada, sanıklar bu suçlamayı bir kez daha kabul etmedi. Sanık Altındöken ifadesinde, “Ben böyle bir şerefsizlik yapmam, Özgecan benim dünya ahiret bacımdır” ifadelerini kullandı.

MÜEBBET HAPİS CEZASI İSTEDİ

Savcı, sanıklar hakkında verdiği mütalaasında, her üç sanığın da suçun sabit olması gerekçesiyle ifadelerine itibar edilemeyeceğini belirterek ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istedi.

Sanıklara herhangi bir cezai indirim uygulanmamasını talep eden savcı, ayrıca Suphi Altındöken ve Fatih Gökçe hakkında nitelikli cinsel saldırıdan da ceza verilmesini istedi. Savcılık, cezaların en üst sınırdan verilmesi yönünde mütalaa verdi.

Duruşma 3 Aralık 2015’e ertelendi.

Kaynak: DHA

    :

    :

    :

    :

    "Özgecan davasında: İndirimsiz ağırlaştırılmış müebbet istendi" hakkında Tweetler

    DİĞER ASAYİŞ HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete