Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Kastamonu'da yapılan çalıştayda konuştu.
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, dünyanın birçok ülkesinde Kur'an-ı Kerim'e hasret Müslümanların olduğunu söyleyerek, "Biz Ankara Sincan'da bulunan Matbaamızda 24 Saat Kur'an-ı Kerim basarak bu Kuran'a hasret ülkelerdeki Müslüman kardeşlerimize göndereceğiz" dedi.
Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Kastamonu'da düzenlediği ve 3 gün sürecek olan 'Kur'an-ı Kerim Tilavetinde yapılan yaygın hatalar ve Ekoller arası İhtilaflar' çalıştayının açılış programına Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez de katıldı. Belediye konferans salonunda düzenlenen programda konuşma yapan Prof. Dr. Görmez, Allah tarafından gönderilen Kur'an-ı Kerim insanlara sakamet vermek üzere gelmediğini söyledi.
Daha önce yaptığı bir konuşmada İslam aleminde olup bitenleri izlerken anice bir tercüme yaptığını söyleyen Prof. Dr. Görmez, "Bu kitap eşkıyalık yapasınız diye gelen bir kitap değildir dedim. Ama bu eşkıyalık başka bir yerde daha geçer. Kur'an da, 'En şaki olanınız ona yan çizenlerdir' buyuruyor Yüce Allah. Yüce rabbim ona uzak düşmek sakamet verir. Aslında ona uzak düşmek insanı eşkıya kılar." dedi.
DİYANET 24 SAAT KUR'AN-I KERİM BASACAK
Prof. Dr. Görmez, dünyanın birçok ülkesinde Kur'an-ı Kerim'e hasret Müslümanlar olduğunu söyledi. Ankara'nın Sincan İlçesi'nde devasa bir matbaanın Diyanet İşleri Başkanlığı'na geçtiğini anlatan Prof. Dr. Görmez, şöyle dedi:
"Biz Ankara Sincan'da bulunan matbaamızda 24 Saat Kur'an-ı Kerim basarak bu Kur'an'a hasret ülkelerdeki Müslüman kardeşlerimize göndereceğiz. Diyanet bu matbaada 24 saat sadece Kur'an-ı Kerim basacak ve basılan bu Kur'an'ı dünyanın her tarafına ulaştıracak inşallah. Dünyada hiçbir lisan Kuran'sız kalmasın. Dolayısıyla bir tercüme bürosu oluşturduk, tercümeyle ilgili müstakil bir daire başkanlığımız var. Allah'a hamdolsun son 2 sene içerisinde 16 dile Kur'an-ı Kerim'i çevirdik. Fakat dünyada 16 dil yok, dünyada çok dil var. Bütün dillere Kur'an-ı Kerim tercüme edilecek. Hem mushaf olarak Kur'an-ı Kerim dünyaya ulaşacak hem de tercümeleri, sonra ikinci adımda da tefsirleri dünyaya ulaşacak."
Kaynak: DHA