Diş apsesini hafife almayın!

Diş apsesi ilk olarak ağızda oluşan şişlik, kızarıklık ve kimi zaman da dayanılması mümkün olmayan ağrı ile kendini göstermeye başlıyor. Peki ne yapmak lazım?
Diş apseleri kötü bir ağız ve diş bakımı, diş eti hastalıkları ve ilerlemiş çürük sebebiyle oluşabilir. Hospitadent Diş Hastanesi’nden Dt. Çağrı Altuntaş, ”Diş hekimine gitmeye gerek görmediğimiz ve önemsemediğimiz apseli dişten üreyen ve tüm vücudumuza hızlıca yayılan bakterilerin bağışıklık sistemimizi zayıflatarak genel vucut sağlığımızı etkiyeceğinin ve birçok hastalığa neden olabileceğinin altını çizdi.
Birincisi; apseli dişe kişinin kendisinin değil, hekimin müdahale etmesidir. Çünkü diş hekimi iltihap oluşturan etkeni tespit ettikten sonra gerekli müdahaleyi yapacaktır. 

APSENİN PATLAMASI
Kişinin apseli dişe yanlış müdahalesi (apseyi patlatması) aleyhine sonuçlar vermekle birlikte, ileriki zamanlarda iltihabın tekrar nüksetmesine neden olacaktır. 

İkinci önemli husus ise; kişinin kulaktan dolma bilgilerle yaptığı ilaç tedavisidir. Kişinin miktarını ve dozajını bilmeden ve hekime danışmadan yapacağı ilaç tedavisi kişiye sadece zarar getirecektir. 

Bu nedenle mutlaka hekim kontrolünde düzenlenen reçete dikkate alınmalıdır. 

    :

    :

    :

    :

    "Diş apsesini hafife almayın!" hakkında Tweetler

    DİĞER SAĞLIK HABERLERİ