Beren Saat'ten olay yaratan Nevruz yazısı

Beren Saat, Cumhuriyet gazetesine Nevruz'la ilgili bir yazı yazdı.
Ünlü oyuncu Beren Saat, Nevruz bayramı için Cumhuriyet'e yazdığı yazıda, "Sabırla, sevgiyle, nezaketle, başarıyla, adaletle yaşatılabilir mutluluk. Kahkahanın kadının "müsait" sayılmasına sebep olmadığı, kızlı erkekli bol bol atıldığı bir gün olması dileğiyle; Uluslararası Dünya Mutluluk Günümüz kutlu olsun :)" dedi.

İşte Beren Saat'in o yazısı;

Son yıllarda öyle hazırız ki mutlu olmak için verilen formülleri ezberlemeye, onu bize getirecek hapları yutmaya, moda olmuş kolay okunur kitapları yazın hızla okuyuverip raflarımıza dizmeye.

Ama olmadı, bir şekilde olamadı. Aslında çok basit bir tek şeyi yapmayı atladık bugüne kadar: Mutluluk neler isterdi gelmek için, kendisine sormadık.


Yaşadığı hayatla bütünüyle barışık, şen kahkahalı birinin yanında biraz vakit geçirince anlarsınız mutluluk duvarlardan ne kadar da uzak.

Mutluluk, elastikiyet sever her şeyden önce; değişen koşullarla öyle hemen ağzının tadı kaçmayacak. Kontrol dışındaki olaylar korku veya endişe yaratmayacak; zihnin önceliği adaptasyon fikirleri geliştirmek olacak.

Öğrenmeye açık olmak şart bir kere; ne ailemizin kazandırdığı alışkanlıklar mutlaktır, ne toplumsal kurallar. Biri baskı kurarken dahi, daha gelişmiş bambaşka bir fikre sahip olmaktan kıvanç duyup, ona derimiz kadar sahip çıkabiliriz.

Bilmek gerekir ki; hayat, o fikre ancak biz kuvvetle savunduğunuz takdirde yer açacaktır ve fikrimiz kabul gördükçe mutluluk tüm hücrelerimize yayılacaktır. 

YAZININ TAMAMI İÇİN TIKLAYINIZ...

    :

    :

    :

    :

    "Beren Saat'ten olay yaratan Nevruz yazısı" hakkında Tweetler

    DİĞER MEDYA HABERLERİ