AKP'nin alnında Che Guevara'nın yıldızı mı var?

Süleyman Şah Türbesi'nin boşaltılarak havaya uçurulmasına, en sert tepkilerden biri MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri'den geldi.
KARŞI GAZETE  | ANKARA

MHP'li Özcan Yeniçeri'nin, Süleyman Şah Türbesi'nin taşınmasına ilişkin yaptığı açıklamada sıraladığı maddeler dikkat çekti. Yeniçeri, taşınma işleminin 'anlamını' şu sözlerle değerlendirdi:

CHE'NİN YILDIZI...

-AKP hükümetinin Türkiye sınırına yüz kilometre mesafedeki bir toprak parçasını koruyamadığını kanıtlamıştır. Ayrıca bu çekiliş AKP iktidarının Türkiye’nin egemenliğini ve çıkarlarını koruma iradesinin olmadığını göstermiştir.

-Kerkük, Musul, Telafer, Tuzhurmatu’dan Süleyman Şah Türbesinin bulunduğu bölgeye kadar uzanan coğrafyada yaşayan Türkmen nüfusun da tamamen mahvedilmesi ve yok edilmesine giden yol açılmıştır.

- Kobani “düştü düşecek” diyen Erdoğan, “Süleyman Şah Türbesi’ni IŞİD havaya uçurmadan proaktif davranarak kendisi havaya uçurmuştur. Kobani’deki teröristler direnerek IŞİD’i durdururken, AKP kaçarak IŞİD ile PYD’nin önünü açmıştır.

-Süleyman Şah Türbesi'nin bulunduğu alan Kobani’nin devamı olan bir bölgedir. Kobani’de egemenliğini direnerek pekiştiren PKK/PYD’nin önünde engel olan Süleyman Şah’taki Türkiye egemenliği sona erdirilmiştir. Böylece PYD/PKK’nın bölgeyi ele geçirmek üzere harekete geçmesinin önünde engel kalmamıştır.

-Ruhsuz ve şuursuz AKP’nin palavracı yöneticilerinin ‘Ecdat edebiyatı’, terk edilen türbenin enkazı altında kalmıştır. Geri çekiliş büyük bir başarısızlık ve onur kırıcı bir yenilginin adı haline gelmiştir.

-Gazze’yi kurtarmak için yola düşen Erdoğan, Süleyman Şah Türbesinden ancak yıkarak ve kaçarak kurtulabilmiştir.

- Erdoğan/Davutoğlu ikilisinin genelde Ortadoğu, özelde ise Suriye’de izlediği politikanın iflası bu çekilişle tamamen tescillenmiştir.  

- Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘Şam’da Cuma namazı kılacağız’ sözleri; Davutoğlu’nun ise “kimse Türkiye’nin gücünü test etmeye cüret etmemeli” laflarının lakırdıdan ibaret olduğu kanıtlanmıştır.

-‘Ortadoğu’nun en büyük oyun kurucusu’ söyleminin sahibi olan Davutoğlu’nun büyütüp beslediği IŞİD’ci katillerin şerrinden korunmak için bölgeden kaçmıştır.  Kendi elleriyle, Süleyman Şah türbesini yıkıp, bayrağı söküp, pılıyı pırtıyı toplayıp kendisine ait toprak parçasından sıvışmanın utanç verici lekesi başta Davutoğlu olmak üzere AKP’nin alnına Che Guevara’nın yıldızı gibi yapışmıştır."

Burcu Oral Evren | KARSİGAZETE.COM.TR

    :

    :

    :

    :

    "AKP'nin alnında Che Guevara'nın yıldızı mı var?" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ